Sosioblogia

Irrallisia huomioita siitä, mikä sattuu lankeamaan yhteen.

Tuesday, April 18, 2006

Myrkyllinen, mutta ryöpättynä herkullinen

Pääsiäisen saldo: ostin sienestysoppaan kirpputorilta kahden ja puolen euron tyydyttävään hintaan. Vuosimallia 1974, kannet ovat kovat, värikuvat kauniita. Sieniherkkujen ystävän tulee tuntea myrkkysienet ja pidättäytyä herkuttelemasta tuntemattomilla itiöemillä. Sienestys on mielestäni marjastusta oivempi kontemplaatiokeino. Vaatii paneutumista, eikä niinkään pelkkää möllyköiden mättämistä pataan.

Ihmiset sekoavat keväällä. Itsekin tunnustan vireystilani nousun, mutta varsinainen piikki saavutetaan yleensä vasta syysateiden saapuessa. Kaupunki on keväällä pölyinen ja limaisen roskainen. Vakavasti harkittavaa on tupakoinnin lopettaminen nyt. Ovat mokomat tököt saastaisia katukuvassa. Vähenee ainakin, keuhkoihin sattuu. Vanhat ystäväni ilmoittivat hääpäivänsä – elokuulla 2007. Mitä helvettiä? Onnea vaan ja raketti kuuhun, mutta tuntuu hieman kummalta tuollaisesta yltiöpäisesti intoilla. Kai sen saa perua? En luottaisi ihmisluonteeseen, etenkään omaani, noin paljon. Toki keskiaikainen kirkko on toimitukselle sovelias.

Häät ovat muuttuneet. [empiirinen havainto] Kaikkien avioon astelleiden nuorten ystävieni toimitukset ovat olleen kummaa parin itsekorostusta. Amerikan mallia. Lapsuuden sukuhäissä oli pöntölliset sahtia, hyvät ruoat ja välitön tunnelma. Ukot menivät halkopinolle tai parkkipaikalle potkimaan kiviä ja naukkailemaan piilopulloista väkvää. Nykyään lauletaan ja esitetään ja mennään kotiin. Hölmöä. Olkaa kaikki siivompia, kuin olettekaan ja katsokaa vastanaineiden neitseellistä onnea.

Tämä oli ensimmäinen merkintä tässä blogissa. Luulenpa, etten enää koskaan bloggaa häistä, koska niistä ei ollutkaan juuri mitään sanottavaa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home